fbpx

Szabadon úszom. De hol? #2 – Madal Kávézók

Szabadon úszom. De hol? #2

A sorozat következő részében az egyik kedvenc helyemről fogok nektek mesélni, ez nem más, mint Budapesten a Madal Kávézók.

Általánosságban érdemes tudni róluk, hogy három helyen is vannak a városban. Egyet találtok a Parlamentnél, egyet a Ferenciek terén, egyet pedig a Hollán Ernő utcában, ez a Jászai Mari tér mellett van.

Specialty kávé, házi tej és hihetetlenül szuper baristák, nagyon kellemes hangulat, egyszerűen imádok oda járni. Barista tanfolyam is van, amit én el is végeztem, egy négynapos intenzív tanfolyamot, úgyhogy nekem óriási élmény volt, hogy az egyik kedvenc kávézómban tanulhattam meg ezt a szakmát, már amennyire nyilván négy nap alatt meg lehet tanulni. De ők mindent megtettek azért, hogy ez megtörténjen. Nagyon-nagyon tetszett a képzés. Nagyon kellemes volt ott is a hangulat. Én abszolút örülök neki, hogy őket választottam. Az instámon találsz további tartalmakat ezzel kapcsolatban, ha érdekel 🙂

Munka – coworking & meeting

De visszatérve a helyre és a hangulatára. Nagyon-nagyon szeretek odajárni, akár fél-egész napokat is dolgozni. Munka szempontjából tökéletes választás, mert mind a három hely elég nagy, főleg a Parlamentnél lévő, az óriási, ott mondjuk én csak egyszer voltam, a másik kettőben fordultam meg többször.

Kényelmesek, könnyen be tudod dugni a laptopodat, nem kell keresgélni a konnektorokat, van wifi, szóval abszolút minden adott ahhoz, hogy egy kellemes munkanapot eltöltsél ott.

A helyek elhelyezkedését tekintve nyilván, amelyik neked szimpatikusabb, ami közelebb van hozzád, oda érdemes menni. Nekem a Ferenciek tere és a Jászai Mari tér szokott utamba esni. Ezek közül is az utóbbi gyakrabban. Itt történnek a barista képzések is el elkülönített teremben. Vendégként két szinten foglalhatsz helyet. Elsőre nem biztos, hogy egyértelmű, de van egy lenti is, ahol több ember is kényelmesen el tud férni.

Néha egy picit hideg van, bár én mindenhol fázom, ezt leszámítva mindig nagyon jól érzem ott lent magam és én nagyon szeretem ezt a feelinget.

A Ferenciek terén például galéria van, ott nagyon kellemes, ahogy hallod a ki-be jövő embereket, a kávégép és az örlő hangját, érzed az illatokat, és mindeközben azért fönt nyugodtan tudsz elmélyülten dolgozni. Engem nem zavarnak ezek a hangok, sőt igazából segítenek a koncentrációban, és nagyon jól tudok dolgozni ezeken a helyeken.

Ajánlom nektek a Madal kávézókat, akár velem is találkozhattok ott többször is, ha látok ott, akkor gyertek oda hozzám, és váltsunk pár szót!

Kávé & reggeli

Persze egy csodás munkanaphoz hozzátartozik, hogy időnként meg tudsz inni egy jó kávét, nagyon finom teák is vannak. Akkor sem lesz semmi gond, ha éppen megéhezel, mert nagyon-nagyon klassz ételek közül is választhatsz. Van vegán és vega választék is, úgyhogy mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Szuper szendvicsek közül az én kedvencem egy tojásos bagett. Ha valami egyszerűbbre vágysz, válassz a péksütikből. De találsz ott kekszeket, egyéb édességeket. A banánkenyérnek mondjuk nehéz ellenállni! És hogyha esetleg ebédidőben éhezel meg, akkor is találhatsz magadnak valamit, mondjuk egy finom salátát

Meleg reggeli opció nincs, de nem is az ételek a fő fókusz a helyen, inkább a kávé.

A kávéválasztékról már egy pár szót említettem, saját pörkölésű specialty kávék vannak, amik városszinten kiemelkedőek. A baristák mind jól képzettek, tökéletes kávés italokat tudnak készíteni, és nagyon szépeket, ez nekem fontos. Mert mindig feldobja a napom,ha egy szép, jó illatú, kellemes kávét fogyaszthatok el.

All in all: kényelmes környezet, kedves emberekkel, kiemelkedően jó kávéval. Önazonosságból jeles. A hely tükrözi és megélheted benne azt, amiért létrejött a kávézó: Good coffee, good karma! 🙂

Javaslom, hogy menjetek ki néha home office-ból, mert kell a frissesség, az inspiráció és nem szabad hagyni, hogy egysíkúvá válljanak a napok. A munka szünetében pedig a BE SPIRITED - inspirációs füzetből is meríthettek lelkesedést. Egy kicsit jó világot látni, várost látni. Toppanjatok be egy ilyen kellemes kávézóba, rendeljetek időnként egy-egy kávét, teát a nap folyamán, kóstoljátok meg az ételeket!

A Madal kávézók elhelyeztedése:
Mindhárom kávézó szuper helyen van, tömegközlekedéssel kiválóan elérhető. TIPP: Ha nem beülnétek, hanem sietve felkapnátok egy kávét, arra is van lehetőség, hogy az applikációjukban előre rendeljetek italt!

________

Ha szeretnél értesülni az írásokról, iratkozz fel itt a hírlevelemre.

Csatlakozz hozzánk a Brunch Office Club közösséghez, és írd meg egy posztban mit gondolsz!

Ha tetszett, olvasd el egy korábbi írásomat is.

Share it :

Related article

2022 évértékelő

“És igazán lelkesnek érzem magam!” – ezzel a mondattal fejeződött be a 2021. évi értékelőm… Hihetetlen, hogy azóta máris eltelt egy év! És ebben a

Read More