fbpx

superpower: a visszajelzés ereje

Képzeld ma délelőtt volt a kedvenc e-mail marketingesem, Halász Dóri ingyenes tréningje, amit munka közben meghallgattam. Bocsi, hogy nem szóltam róla hamarabb, hogy lesz és ott tudj lenni… nem magyarázkodom, olyan időszakom van, hogy cipőkanállal is nehéz időt szakítanom arra (dolgozom rajta, hogy ne így legyen), hogy leveleket írjak neked, ami hasznos is. Vagy legalább csak szórakoztató, vagy akármi 🙂 

Az történt, hogy néztem az előadást és egyszercsak ott voltam én és az egyik hirlevelem jó példaként Dóri tréningjén! 😍 Mi több! Hepprehab Gréti levelét is említette, ami nekem külön méginkább öröm, mert az én közreműködésemmel készülnek Gréti levelei és épült fel a hirlevelezős rendszere. (Itt fel tudsz iratkozni, ha érdekel a tudatos mozgás és minden ami ezzel kapcsolatos)

Miért írom, hogy superpower a visszajelzés?
Mert egyszerűen olyan energiákat tesz az emberbe, hogy az nem is igaz 🙂 Például ez is, hogy most ezt a levelet írom, ennek az eredménye. Pedig iszonyú zsúfolt hetem van, mégis úgy éreztem, hogy még ezt is be tudom vállalni, hogy megírjam.Amellett, hogy csak úgy simán is jól esik nekünk, ha megdicsérnek minket, visszajeleznek a munkánkról, még nagyon fontos hatása, hogy lelkesít! 

A fenti reggeli készítésekor például nagyon vicces (igazából egyáltatlán nem volt az) dolog történt. Ezerrel buggyantottam a tojást, és kevertem a hollandi mártást, miközben a párom kijött a konyhába. És ennyit mondott: „Nekem jó lesz ám a maradék is.” Nem részletezném, hogy ezek után mi következett 😀 

A tanulság:
Ez viszont nem egy visszajelzés volt! Nem arról szólt, hogy milyen a reggeli, amit készítek (pedig persze az agyam egyből így fordította le valamiért, és vitte tovább ezt a szálat) Igazából jó szándékú akart lenni és gondolta megeszi a hollandi mártás készítésnél visszamaradt tojásfehérjét… Persze jobban örültem volna, ha nem ez kerül a fókuszba:) 

Mire akarok kilyukadni?

Igazából arra, hogy amikor helye van, ADJUNK visszajelzést. Jókor, jó helyen, jól kommunikálva tényleg szupererő lehet! (iiiiilyen egyszerű :D)

Írok egy listát, hogy szerintem miben segít, ha kapunk visszajelzést:

– jól esik, lelkesít, előre visz, cselekvésre késztet, közelebb visz a flow-hoz, megmozgat, motivál, segíti a tervezést

És tudod mi a szép az egészben. Ha adunk, akkor a fentieket idézhetjük elő egy másik emberben 🙂 Hát ki az aki ne érezné remekül ettől magát?!

És még egy eszköz, ami használhatsz: lehet ám KÉRNI is visszajelzést. És ha kapunk ezáltal, akkor máris generáltunk magunknak egy folyamatot, amivel a fenti érzéseket előcsalogathatjuk magunkból!

Innen is köszi Dórinak, hogy megemlített a tréningjén, és ezt a sok-sok jó érzést adta nekem ma (is)! 

Ha szeretnél értesülni az írásokról, iratkozz fel itt a hírlevelemre.

Csatlakozz hozzánk a Brunch Office Club közösséghez, és írd meg egy posztban mit gondolsz!

Ha tetszett, olvasd el egy korábbi írásomat is.

Share it :

Related article

2022 évértékelő

“És igazán lelkesnek érzem magam!” – ezzel a mondattal fejeződött be a 2021. évi értékelőm… Hihetetlen, hogy azóta máris eltelt egy év! És ebben a

Read More