fbpx

A bluetooth billentyűzetem, amivel még szerettem volna ezt még megírni, éppen most merült le. Ez nem lehet véletlen!

Persze fogtam a laptopom, és megírom azon. Mert az utolsó munkanapom hajrájában, nem lehet vacakolni. 

Az utolsó idei munkanapom… a saját gondolataim is összekuszálódtak, amikor azon gondolkodtam, hogy nekem vajon mi számít munkának, munkanapnak? De szépen ki tudtam simítani az utóbbi időszakban!

Neked mi számít munkának?

Biztosan fogok még idén tervezgetni, írni, fejlesztő videókat nézni (a Kreatív Kontroll-nál például Tartalommarketing képzést vásároltam, éppen 7 órányi szuper anyaggal). Sőt még néhány ügyfelemnél is szinten fogok tartani, leveleket nézek, utalok, számlázok néhány dolgot…  

Vállalkozóként, szabadúszóként nehéz meghúzni a határokat. Vajon, hogy lehet hatékonyan az ember “out of office” ? Szerintem ez egy nagyon egyedi és többtényezős dolog, hogy kinek-mi a megfelelő. Tudom, hogy sokszor ez az egyik legnagyobb dilemma a munkánk során. Van akinek ez jobban megy, van akinek kevésbé. A jó hír, hogy ebben is lehet segítséget, tanácsot kérni olyanoktól, akiknek ez gördülékenyebben megy. 

Engem például a fent említett tevékenységek egyáltalán nem zavarnak “szabadság” alatt sem. Ettől még tudok pihenni, feltöltődni. Sőt. Például számomra az önfejlesztés, az kifejezetten kikapcsolódásként is értékelhető. 

Én ott húzom meg a határt, hogy nem vállalok erre az időszakra határidős feladatot. Korlátozottan/nem vagyok elérhető az ügyfelek számára. Nem végzek ügyfélmunkát. De figyelő szemeimet ott tartom a dolgokon. 

Higgyük el, hogy nem fog összedőlni sem a vállalkozásunk, sem a világ, ha időnként “kivonjuk magunkat a forgalomból”. Sőt! 

Talán ez az első lépés afelé, hogy ne hajszoljuk túl magunkat. Könnyű beleesni a spirálba, főleg, ha élvezzük és szeretettel csináljuk azt, amit munkának hívunk. De muszáj határokat húzni!

Ha tetszett ez a téma, gyere a Bunch Office közösségbe, és beszélgessünk erről is!

Olvasd el a korábbi írásomat is!

Share it :

Related article

2022 évértékelő

“És igazán lelkesnek érzem magam!” – ezzel a mondattal fejeződött be a 2021. évi értékelőm… Hihetetlen, hogy azóta máris eltelt egy év! És ebben a

Read More