You are currently viewing Design thinking

Design thinking

Egy olyan workshopon vettem részt, ami sokkal többet adott nekem annál, mint amire számítottam. Őszintén megmondom, hogy ez ritkán fordul elő velem. Nyilvánvalóan azzal sincs semmi baj, sőt, ha egy előadás vagy workshop annyit ad, amennyit várok tőle! Na de az igazán izgalmas, ha még ezen is túl tudunk szárnyalni.

A #GrowWithGoogle program keretein belül a #NewGenerationOfFounders ingyenes workshopján vettem részt Design thinking témában.

A Design thinking egy segítő folyamat az innováláshoz, a gondolkodás célja az innováció – a megújulás. És itt ne arra gondoljátok, hogy a módszer csak abban igyekszik segíteni, hogy az alkalmazója feltalálja a spanyolviaszt… Egy egy mindset tulajdonképpen a tervezői gondolkodáshoz. Amit hihetetlenül jól lehet használni “kicsiben” is, mindenféle felmerülő probléma megoldására innovatív szemlélettel.

Egy tanúsítványt is kaptam arról, hogy elvégeztem ezt a workshopot és kaptam ismeretanyagot a témában.

Nagyon gyakorlatias ismeretanyagot, merthogy ki is próbáltunk a Design thinking módszert a workshopon élesben. Annyira élesben, hogy az én vállalkozásom növekedésének egyik kihívásán dolgoztunk és ötleteltünk a megoldáson!

A Design Thinking módszer használatával először is kikutatjuk a valódi kihívást, nagyon körültekintően egy meghatározott folyamatot követve. Nagy szerepet kapnak ennek során az interjúk, amiket a témában érintett felhasználókkal készitünk, Mély interjúk ezek. Miért? Mert a módszer lényege, hogy az emberre koncentrálni, és az ő problémája keresi a megoldást. Nem pedig fordítva, mint ahogyan az manapság megszokottabb (talán). Tehát nem onnan kezdi, hogy van egy termékem/szolgáltatásom és ahhoz keres célcsoportot, hanem fordítva. Igy (körültekintően eljárva) innovatív megoldás születhet egy valós kihivásra.

Engem nagyon felvillanyozott ez a gondolkodásmód! Bátorítalak, hogy nézd meg a program nyújtotta lehetőségeket, mert nagyon hasznos tudással lehet gyarapodni!

Ha tetszett ez a bejegyzést olvasd el az előző írásomat is.

Gyere a Brunch Office közösségbe beszélgetni akár erről is!